RELATIEPROBLEMEN IN HET BEGIN: WEES ALERT

In het begin is alles nog fantastisch. Ok, misschien zie je wat kleine relatieproblemen aan de verre horizon, maar wat maakt het uit! Jullie hebben het geweldig! Heel begrijpelijk. En toch is het belangrijk om zelfs die kleine relatieproblemen onder ogen te komen. Want op termijn kunnen ze zijn uitgegroeid tot een relatiecrisis.

 

dr. David Blom over relatieproblemen

door relatiepsycholoog dr. David Blom van DICHTERBIJ

Daarom het volgende: Als je het gevoel hebt dat er iets niet helemaal klopt of goed voelt, neem dit gevoel dan serieus. Want bijna allemaal doen we ons in het begin nu eenmaal beter en gezonder voor dan we zijn. Dus, als je in het begin bijvoorbeeld het gevoel hebt dat je partner de baas speelt, of dat jullie over de kleinste dingetjes in een welles-nietes discussie terecht komen, probeer dan te bedenken hoe het zal zijn wanneer deze problemen zich verergeren. Want de kans daarop is behoorlijk groot. Valt er dan ook nog mee te leven?

 

Het is natuurlijk goed om je nieuwe relatie een kans te geven, en aan problemen te werken. Misschien lukt het je partner bijvoorbeeld om zijn of haar bazigheid te onderdrukken. Maar wees je ervan bewust dat met name bepaalde relatieproblemen de sterke neiging hebben om te verergeren. Realiseer je dit, alvorens je de keuze maakt om met elkaar verder te gaan. Ik geef drie voorbeelden.

 

 

SEKSUELE AANTREKKINGSKRACHT

 

 

Als de chemie ‘tussen de lakens’ te wensen overlaat, kun je hieraan werken door erover te praten, vertrouwen op te bouwen en te experimenteren. Dit kan zeker nog uitmonden in een geweldig seksleven! Maar let op: Als er reeds in het begin al geen sprake is van enige klik, houd er dan rekening mee dit het met de tijd enkel nog minder zal worden. Hoe erg dit is? Dat is iets wat jullie enkel samen kunnen bepalen.

 

 

EEN PERSOONLIJKHEIDSPROBLEEM – EEN VOORBODE VOOR ERNSTIGE RELATIEPROBLEMEN

 

 

Zoals gezegd, doen we ons in het begin allemaal gezonder voor dan we zijn. Des te belangrijker is het om beginnende signalen van een persoonlijkheidsprobleem serieus te nemen. Bijvoorbeeld: is je partner dominant, bazig of controlerend, dan bestaat de kans dat deze neigingen met de tijd niet enkel sterker worden, maar zelfs zullen uitmonden in destructief en agressief gedrag binnen de relatie.

 

In het begin is het goed om je partner te vertellen hoe je zijn of haar gedrag ervaart en welke impact dit op je heeft. De kans is namelijk groot dat hij of zij zich hiervan niet bewust is. Ook (relatie)therapie kan een middel zijn om het tij te keren. Maar wanneer de relatie onveilig blijft aanvoelen, en de problemen ondanks diverse pogingen blijven terugkeren, kan het een heel gezond besluit zijn om de relatie te verbreken en je weg alleen te vervolgen.

 

 

COMMUNICATIE

 

 

Een open, eerlijke en respectvolle communicatie vergt oefening, gedurende de gehele relatie. Maar als de communicatie al vanaf het begin ongemakkelijk verloopt, dan is de kans groot dat dit enkel zal verslechteren richting serieuze relatieproblemen. Het is onmogelijk om een intieme relatie op te bouwen wanneer je je niet veilig bij elkaar kunt voelen, bijvoorbeeld doordat je niet luistert naar elkaars standpunt of elkaars mening niet respecteert.

 

 

Ervaar wat ons geluk in de liefde in de weg staat en begrijp hoe we het tij kunnen keren. Zodat het leven zoveel mogelijk een gelukkig leven kan zijn – met elkaar. Kom naar:

 

 

EEN RELATIECRISIS IN THEATER: DICHTERBIJ

 

♥ De nieuwste show van de makers van DAG MAMA (klik hier) – 4 jaar van uitverkochte zalen en meer dan 300.000 bezoekers.

 

WONDERMOOI (****) – Happinez

DAVID BLOM STRIJDT VOOR GELUK – DE BESTE INZICHTEN UIT WETENSCHAP EN PRAKTIJK, VERPAKT IN IJZERSTERK MUZIEKTHEATER EN CABARET – Linda

 

Meer informatie: ga naar www.psychologieintheater.nl

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
We kunnen allemaal meer uit de liefde halen. Meer zelfs dan we nu voor mogelijk houden. Kom naar ‘Relatiecrisis in Theater- Dichterbij’. Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, zonen en dochters gingen je voor.

DICHTERBIJ is een indrukwekkende theaterbeleving die je meeneemt in de val en wederopstanding van een huwelijksleven.

Dicht op de huid van de spelers, aan de rand van hun huiskamer, beleef je als nooit tevoren wat ons geluk in de liefde in de weg staat én ontdek je hoe we het tij kunnen keren.

Een revolutionaire theaterervaring gecreëerd door gepromoveerd psychologen en theatermakers, die jouw kijk op jezelf en de liefde voorgoed verandert.

Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen,  vaders, moeders, zonen en dochters bezochten de show van deze makers.  Beleef het ook!

Andere artikelen:

De 6 seconden kus

Relatietip: de 6 seconden kus Hoe lang zoen jij met je partner? Je hebt het vast nooit gemeten. Maar meet de tijd eens op. 6 …

LEES VERDER

ZÓ KAN EEN ONENIGHEID JE RELATIE VERSTERKEN – 5 SPELREGELS

ZÓ KAN EEN ONENIGHEID JE RELATIE VERSTERKEN – 5 SPELREGELS Iedereen die in een relatie zit, komt vroeg of laat in een discussie terecht met …

LEES VERDER

Dr. David Blom verheldert – Wat doet kindermishandeling met onze relaties en ons brein?

Gisteren gingen we voor de tweede keer met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Trauma-expert dr. David Blom over ‘De kinderen van Ruinerwold’ (BNN-VARA)

Gisteren gingen we met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Wij? Wij zijn zó lekker open met elkaar!

Simon en Ruth kwamen gisterenavond thuis van een heerlijk avondje bij vrienden. Wat een fijne avond! Goede gesprekken, lekker borrelen. En het heeft Simon en Ruth nóg meer doen inzien hoe goed ze het samen hebben. Ja! Dat ze een geweldige relatie hebben, waarin ze werkelijk álles met elkaar kunnen bespreken. Geheimen? Nee, die kennen ze niet. Open en eerlijk, dat is waar ze voor staan!

LEES VERDER

Ontvang wekelijks een relatietip

Wil je ook wekelijks een relatietip ontvangen van dr. David Blom? Kom erbij!