Over ons

Over Ons

Onze muziektheaterprogramma’s zijn indrukwekkend, leerzaam en raken het hart én hoofd van het publiek. De belangrijkste en mooiste inzichten uit wetenschap en praktijk worden gekoppeld aan de grote kracht van muziek, theater en stand-up comedy. Hiermee creëren wij belevingen die je gewoonweg niet meer loslaten en waaruit je kunt blijven putten. Een leven lang.

dr. david

David

relatie-psycholoog, trauma-expert en onderzoeker

Hij studeerde klinische en gezondheidspsychologie aan de Universiteit Utrecht en studeerde cum laude af. Hij was werkzaam in traumakliniek het Sinai Centrum te Amersfoort en deed vanaf 2009 ook wetenschappelijk onderzoek naar o.a. de invloed van vroege levenservaringen op emotie, cognitie en gedrag binnen (intieme) relaties. Hij verdedigde zijn proefschrift ‘for bitter or worse’ aan de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Naast zijn klinische en academische werk vervult hij zijn missie als psycholoog in het theater.

omarming

Sarah

psycholoog en schrijfster van o.a. de bestseller JIJ BENT TOCH MIJN DOCHTER

Ze begon haar loopbaancarrière in de ambulante sector (RIAGG Vlaardingen) en psychiatrie (PRO PERSONA, Wolfheze). Hier behandelde ze mensen met uiteenlopende problematiek als stemmingsstoornissen, cognitieve problematiek, persoonlijkheidsproblematiek, somatoforme stoornissen etc. Ze maakte de overstap naar de somatiek en psychogeriatrie. Haar aanpak is concreet, creatief en doortastend. Met veel humor en ‘menselijkheid’ schreef ze JIJ BENT TOCH MIJN DOCHTER? over haar belevenissen binnen de psychologische praktijk. Deze door de Arbeiderspers uitgegeven roman werd een bestseller. Als toneelschrijfster is ze een drijvende kracht achter de producties van Psychologie in Theater.

Lydia-1

Lydia

artistiek leider en actrice

Na haar studie aan de kunstacademie werkte ze als beeldend kunstenaar aan diverse projecten in binnen- en buitenland. Ze ontwikkelde de algehele visie achter Psychologie in Theater. Als artistiek leider is ze verantwoordelijk voor de artistieke en theatrale impact van de producties. Ze werkt hierin samen met regisseur Gerard Evers. Met haar gevoelige en subtiele spel geeft ze haar publiek een indringende inkijk in de belevingswereld van haar personages.

zwembad bewerkt herfst

Misha

ontwikkelingspsycholoog en sing- en songwriter

Hij studeerde ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Utrecht en kwam al vroeg in aanraking met de helende kracht van muziek en theater. Na zijn afstuderen combineerde hij zijn werk als psycholoog met muzieklessen voor kinderen en volwassenen met o.a. autisme en ADHD. Als sing- en songwriter begon hij complexe psychologische fenomenen te vervatten in toegankelijke melodieën en teksten voor jong en oud. Voor zijn theaterwerk bundelt hij de krachten met producer Ton Snijders, wie tevens werkt met artiesten als Frank Boeijen, Liesbeth List, Youp van 't Hek, Ramses Shaffy en Typhoon. Beluister hieronder DUET, één van de songs van DICHTERBIJ

Visie & Missie

Leren door beleven. Het zegt zoveel meer dan 1000 woorden. Samen. Het béste. Geven.

 

Als team van wetenschappers, psychologen, theatermakers én voormalig mantelzorgers bundelen we onze theatrale kracht aan de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk. En dit is nodig.

 

Onze programma’s brengen de wereld op indrukwekkende wijze naar voren, aan de hand van levensechte scenes, prachtige muziek, theaterlezingen en -trainingen.

 

Het leidt tot een explosie aan erkenning en herkenning. Want pas wanneer je voelt én ziet wat er speelt, ontstaan de wil en de verander-energie om het roer volledig om te gooien. Het publiek wordt hierbij aan de hand genomen.

 

Bij ons gaat het om sfeer, inspiratie, kennis en begrip, op een manier die binnenkomt en beklijft.

RESERVEER UW TICKETS

Tickets voor onze shows ‘Dag Mama‘ en ‘Dichterbij‘ kunnen gemakkelijk online gereserveerd worden. De voorstellingen worden gegeven in ons eigen Theater de Heuf in Buren. Show uitverkocht? We voegen regelmatig nieuwe data toe.

BOEK ONS OP UW LOCATIE

U kunt onze show ‘Dag Mama’ ook boeken op uw eigen locatie. Het gehele programma duurt 3 uur en is breed toepasbaar: als symposium, congres, teambuildingsprogramma of familieavond.

Geïnteresseerd?