Dr. David Blom verheldert – Wat doet kindermishandeling met onze relaties en ons brein?

Gisteren gingen we voor de tweede keer met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

Patrick vroeg dr. David Blom om de vierde aflevering van de documentaire te bekijken. Hoe kijkt hij er als relatie- en traumadeskundige naar?

Deze keer legt David uit hoe (a) hoe kindermishandeling het ‘hechtingsgedrag’ van slachtoffers jegens hun verzorgers enkel verder aanwakkert en (b) hoe bijzonder traumatische ervaringen door onze hersenen worden opgeslagen en verwerkt.

We wensen de kinderen heel veel sterkte in hun verdere proces. En danken de makers voor hun belangrijke werk

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
We kunnen allemaal meer uit de liefde halen. Meer zelfs dan we nu voor mogelijk houden. Kom naar ‘Relatiecrisis in Theater- Dichterbij’. Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, zonen en dochters gingen je voor.

DICHTERBIJ is een indrukwekkende theaterbeleving die je meeneemt in de val en wederopstanding van een huwelijksleven.

Dicht op de huid van de spelers, aan de rand van hun huiskamer, beleef je als nooit tevoren wat ons geluk in de liefde in de weg staat én ontdek je hoe we het tij kunnen keren.

Een revolutionaire theaterervaring gecreëerd door gepromoveerd psychologen en theatermakers, die jouw kijk op jezelf en de liefde voorgoed verandert.

Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen,  vaders, moeders, zonen en dochters bezochten de show van deze makers.  Beleef het ook!

Andere artikelen:

Trauma-expert dr. David Blom over ‘De kinderen van Ruinerwold’ (BNN-VARA)

Gisteren gingen we met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Wij? Wij zijn zó lekker open met elkaar!

Simon en Ruth kwamen gisterenavond thuis van een heerlijk avondje bij vrienden. Wat een fijne avond! Goede gesprekken, lekker borrelen. En het heeft Simon en Ruth nóg meer doen inzien hoe goed ze het samen hebben. Ja! Dat ze een geweldige relatie hebben, waarin ze werkelijk álles met elkaar kunnen bespreken. Geheimen? Nee, die kennen ze niet. Open en eerlijk, dat is waar ze voor staan!

LEES VERDER

Waarom de mondkap agressie oproept

DR. DAVID BLOM – RELATIEPSYCHOLOOG EN ONDERZOEKER We bevinden ons in een nationale ramp. Wat zeg ik, internationale ramp. De wereld ligt plat, Nederland ligt …

LEES VERDER

Goede relatie

Door dr. David Blom Relatiepsycholoog en theatermaker van de indrukwekkende muziektheatershow DICHTERBIJ (klik hier) of lees onderaan verder. WAT IS EEN GOEDE RELATIE?   Ik zie …

LEES VERDER

RELATIEVRAGEN

Waarom is het zó belangrijk om relatievragen te stellen? Relatievragen stellen is cruciaal om je relatie gezond te houden. Vaak verwachten we van onze partner …

LEES VERDER

Ontvang wekelijks een relatietip

Wil je ook wekelijks een relatietip ontvangen van dr. David Blom? Kom erbij!