JE RELATIE ONDERHOUDEN MET DE BESTE INZICHTEN EN HANDVATTEN VAN DR. DAVID BLOM

Je relatie onderhouden klinkt saai, maar het is dé manier om die belangrijke gezonde en gelukkige relatie te krijgen waar zoveel  mensen naar hunkeren. Een relatie waarin je je geliefd voelt. Waar je het beste in elkaar naar boven haalt.  Mensen denken dat een goede relatie vanzelf gaat. Niks is minder waard. Goede relaties zijn relaties die ervoor willen vechten en hun relatie onderhouden.
Het is dé missie van Dr. David Blom met zijn indrukwekkende muziektheatershow DICHTERBIJ.
Dr. David Blom (relatiepsycholoog en trauma-expert) heeft de beste inzichten en handvatten uit wetenschap en praktijk verpakt in ijzersterk muziektheater. Om je relatie te onderhouden op een geweldig hoog niveau. Beleef het en leer! Klik hier!

Wanneer ruzie je belangrijkste vorm van communicatie is, weet je dat er iets moet veranderen om je relatie te onderhouden.  Het onderhouden van een gezonde relatie hoeft geen langdurig complex proces te zijn! Zeker niet. Laat mij het je uitleggen en vind de manieren om je relatie gezond te onderhouden.

 

 

Belangrijk om je relatie te onderhouden is om geen ruzie te maken over geld. Het is gegarandeerd een relatiekiller. Als je nog geen gesprek hebt gehad over hoe geld wordt verdiend, uitgegeven, opgeslagen en gedeeld, doe het dan nu. Probeer inzicht te krijgen in hoe ieder van u uw financiële leven ziet en waar de verschillen zijn. Spreek ze dan uit om je relatie te onderhouden.
Laat onuitgesproken verwachtingen, wensen en dromen niet jullie relatiegeluk in de weg staan. Je relatie onderhouden wil zeggen dat je met elkaar in gesprek blijft, ook over belangrijke praktische zaken als geld. Veel koppels vermijden dit gesprek onbewust en plots vormt het een groot probleem in de relatie. Praat er vroeg in je relatie over en wanneer je dit niet hebt gedaan, doe dit alsnog. Zo voorkom je latere problemen en onderhoud je je relatie.

1. PROBEER NIET TE FOCUSSEN OP KLEINIGHEDEN

 

Vaak worden dieperliggende problemen verhuld in kleine problemen. Er ontstaan ruzies over het volume van de tv. Natuurlijk is dit vaak niet het werkelijke probleem maar de communicatie en ruzies concentreren zich op deze futiliteiten. Alle energie wordt gestopt in het winnen van deze relaties. Dit is niet de manier om je relatie te onderhouden. Er is geen energie meer over om het te hebben over datgeen waar het werkelijk om draait: de dieperliggende issues. Pak een kleinigheid, ga om tafel en spreek uit waar het werkelijk overgaat. Vermijd de ”jij dit, jij dat” maar praat vanuit jezelf, haal even diep adem en houd je stem laag. Pauzeer ook even als je merkt dat je boosheid de overhand neemt. Zo houd je grip op je prefrontale cortex (de rem op de emotie) en onderhoud je je relatie ten goede.

 

2. DEEL JE GEDACHTEN

 

Je verwachtingen. Je angsten. Je passies. Laat je partner weten wie je echt bent. Zet elke dag ergens opzij om te praten over de dingen die belangrijk zijn voor ieder van u, als individu. Dit is een van de meest cruciale dingen om te doen om uw relatie sterker te onderhouden. Verlies je niet in de waan van de dag. Neem ook niet aan dat je partner dit allemaal weet van je. Je partner is niet helderziend. Dat is een ding wat zeker is. Ga hier ook niet vanuit, zo onderhoud je niet je relatie.

 

 

3. WEES VRIENDELIJK OM JE RELATIE TE ONDERHOUDEN. NEEM NIETS VOOR LIEF.

 

 

Behandel je partner zoals je een goede en vertrouwde vriend behandelt: met respect, aandacht en vriendelijkheid. Het zal een lange weg gaan in het bevorderen van een sterke relatie. Vaak denken we dat we ons meer en meer kunnen laten gaan. We gaan eigenlijk onze partner uittesten ‘ik ben nu lang genoeg  leuk en aardig geweest. Nu maar eens kijk wat ik echt aan je heb. En dan komen we aanzetten met al onze verwachtingen. Zonde. Probeer ten alle tijden vriendelijk te zijn om je relatie te onderhouden.

 

 

4. LOS ARGUMENTEN SAMEN OP

 

 

Wanneer koppels vechten, is het al te gemakkelijk om opgesloten te raken in een win / verlies- dynamiek . Zie uw meningsverschil als een probleem voor u beiden om op te lossen, geen strijd om te winnen. Overweeg om ‘wij’ te zeggen voordat u toegeeft aan de verleiding om de ander de schuld te geven. De ruzie is het probleem. Dit is jullie gezamenlijke vijand om te verslaan. Ga deze samen verslaan, om je relatie te onderhouden.

 

 

5. TOON DAGELIJKS AFFECTIE

 

 

Seks is één ding. Handen vasthouden, een knuffel, een knijp in de arm – alles zorgt voor verbinding en vertrouwen. Als je niet zoveel aandacht krijgt als je wilt, laat het dan weten. Zonder de aanval in te zetten. Zo gaat je oude brein je partner weer waarnemen als iemand om van te houden. Je relatie onderhouden doe je door je genegenheid te blijven tonen. Het lichaam heeft aanraking nodig om oxytocine aan te maken.

 

 

6. FOCUS OP HET POSITIEVE

 

 

Wat waardeer je aan je partner ? Wat trok je als eerste aan? Wat vind je leuk aan je leven samen? Focus op de positiviteit om de relatie sterk te maken. Zo onderhoud je je relatie.

 

7. WEES ONDERSTEUNEND

 

 

Niets doodt een blijdschap zo sterk als een negatieve of afwezige reactie op iets waar je enthousiast over bent. Laat je partner vertellen over de fijne dingen die hij meemaakt. Juist zijn of haar enthousiasme ondersteunen en bemoedigen blijkt belangrijk is het onderhouden van je relatie

 

 

8. WOORDEN PLUS DADEN

 

Zeggen “Ik hou van je’ draagt ​​veel meer gewicht wanneer u consequent dingen doet die uw partner waardeert. Het zijn de daden die veel meer beklijven in het onderhouden van je relatie.

 

 

9. ERKEN DAT ALLE RELATIES UPS EN DOWNS HEBBEN

 

 

Denk op lange termijn. Je relatie is een investering, net als de aandelenmarkt. Berijd de stilstandtijden. Met de juiste aandacht zullen ze tijdelijk zijn. Heb ook niet een te rooskleurig beeld van relaties. Het vergt hard werken. Wees bereid dit te doen om je relatie te onderhouden.

 

 

10. RESPECTEER ELKAAR WANNEER U RUZIE MAAKT

Het is te verleidelijk om welke munitie je ook gebruikt in het heetst van de strijd. Vraag jezelf af, waar krijg je het? Een partner die waarschijnlijk aan uw zijde komt, of iemand die nog defensiever wordt? Vraag je partner hoe hij of zij het probleem ziet. Zo onderhoud je je relatie en krijg je die duurzame relatie waar je op hoopt.

 

 

11. STEL DOELEN ALS EEN PAAR

 

 

Praat over hoe je je relatie er over een jaar, vijf jaar, tien jaar wilt laten uitzien. Werk dan naar dat doel toe. Doelen stellen is belangrijk in het onderhouden van je relatie. Neem hier de tijd voor. Werk samen aan dezelfde droom.

 

 

12. MAAK VAN UW PARTNER EEN PRIORITEIT

 

relatie onderhouden
Kom samen naar muziektheatershow DICHTERBIJ. Zo maak je er een mooie avond uit van.  En zet je een belangrijke alles veranderde stap in je relatie. Velen stellen gingen u voor! Met succes! Je relatie onderhouden met de beste inzichten en handvatten. Beleef het ook!

 

WONDERMOOI (****) – Happinez

 

DR. DAVID BLOM STRIJDT VOOR GELUK – DE BESTE INZICHTEN UIT WETENSCHAP EN PRAKTIJK, VERPAKT IN IJZERSTERK MUZIEKTHEATER EN CABARET – Linda
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
We kunnen allemaal meer uit de liefde halen. Meer zelfs dan we nu voor mogelijk houden. Kom naar ‘Relatiecrisis in Theater- Dichterbij’. Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, zonen en dochters gingen je voor.

DICHTERBIJ is een indrukwekkende theaterbeleving die je meeneemt in de val en wederopstanding van een huwelijksleven.

Dicht op de huid van de spelers, aan de rand van hun huiskamer, beleef je als nooit tevoren wat ons geluk in de liefde in de weg staat én ontdek je hoe we het tij kunnen keren.

Een revolutionaire theaterervaring gecreëerd door gepromoveerd psychologen en theatermakers, die jouw kijk op jezelf en de liefde voorgoed verandert.

Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen,  vaders, moeders, zonen en dochters bezochten de show van deze makers.  Beleef het ook!

Andere artikelen:

De 6 seconden kus

Relatietip: de 6 seconden kus Hoe lang zoen jij met je partner? Je hebt het vast nooit gemeten. Maar meet de tijd eens op. 6 …

LEES VERDER

ZÓ KAN EEN ONENIGHEID JE RELATIE VERSTERKEN – 5 SPELREGELS

ZÓ KAN EEN ONENIGHEID JE RELATIE VERSTERKEN – 5 SPELREGELS Iedereen die in een relatie zit, komt vroeg of laat in een discussie terecht met …

LEES VERDER

Dr. David Blom verheldert – Wat doet kindermishandeling met onze relaties en ons brein?

Gisteren gingen we voor de tweede keer met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Trauma-expert dr. David Blom over ‘De kinderen van Ruinerwold’ (BNN-VARA)

Gisteren gingen we met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Wij? Wij zijn zó lekker open met elkaar!

Simon en Ruth kwamen gisterenavond thuis van een heerlijk avondje bij vrienden. Wat een fijne avond! Goede gesprekken, lekker borrelen. En het heeft Simon en Ruth nóg meer doen inzien hoe goed ze het samen hebben. Ja! Dat ze een geweldige relatie hebben, waarin ze werkelijk álles met elkaar kunnen bespreken. Geheimen? Nee, die kennen ze niet. Open en eerlijk, dat is waar ze voor staan!

LEES VERDER

Ontvang wekelijks een relatietip

Wil je ook wekelijks een relatietip ontvangen van dr. David Blom? Kom erbij!