Ik had er meer moeten pakken!

‘Of ik even bij de 93 jarige mevrouw Teunissen op huisbezoek wil gaan om haar stemming nader in kaart te brengen. Mevrouw heeft een aantal weken haar heup gebroken en is hierdoor immobiel. Ook komt ze wat somber over.

Ik bel aan, haar dochter doet open.

‘Fijn dat je er bent, mijn moeder zit in de opkamer’

Geweldig woord. Mevrouw woont in een oude (vervallen) boerderij. Ze heeft haar hele leven hard gewerkt en vervulde meerdere rollen: moeder van 4 kinderen, huisvrouw en boerin.

De huiskamerdeur zit dicht, ik klop aan. Een krakerige stem antwoordt: ‘ja, hallo, kom maar binnen..

Dag mevrouw Teunissen, goedemiddag. Ik ben Sarah Blom, de psycholoog’

‘Oh ja, die zou ook nog komen, het is een zoete inval, ik ben blijkbaar erg interessant. Ik heb mijn heup gebroken’

‘Ja, dat heb ik begrepen, een aantal weken geleden, klopt dat?’.

Mevrouw gaat er niet op in. Ze kijkt verveeld naar buiten en vervolgt het gesprek over de vogels in de wei. Ik luister aandachtig en attendeer haar dan op het nestje in de boom

‘Ja, duiven’ klinkt het onderkoeld

‘Oh, duiven’, zeg ik verrast. Ik besluit maar eens wat over mezelf te vertellen. Over mijn eigen ‘nestje’; mijn recente bevalling, de babykamer, mijn zoon Benjamin.

Mevrouw lijkt zowaar geïnteresseerd in mijn verhaal, dus, lichtelijk hormonaal als ik ben ga ik enthousiast door: ‘Ja, hij lag niet goed, ik heb mij toch een partij liggen persen mevrouw Teunissen’

Haar ogen lichten steeds verder op. Ik praat door ‘heerlijk kind is het, bla bla bla

Mevrouw knikt belangstellend mee, maar kijkt dan ineens omhoog. In haar voorhoofd verschijnen een aantal diepe fronsrimpels. Ze kijkt zeer bedenkelijk.

‘Weet je waar ik spijt van heb in mijn leven?’

Ja! Nu komt het! Mijn hart maakt een sprongetje.Ik ben altijd gek op deze overdenkingen. Ze leiden vaak tot een mooie filosofische gedachte over het leven. Zulke gedachtes van een persoon die zó lang geleefd heeft, zijn werkelijk goud waard.

‘Waar heeft u spijt van?’

‘Ik heb er echt spijt van dat ik er niet meer gepakt heb in mijn leven!!’.

‘Wat bedoelt u?’

‘Wat denk je…lekker vrijen in het Herbergje op het plein.
Ja nu kan het niet meer natuurlijk met die gebroken heup en dit hoofd waar je ’s ochtends inderdaad gelijk van neer gaat. Jammer hoor kind, het leven gaat veel te snel. Geniet er maar lekker van!’

DEMENTIE IN THEATER

Het zijn al deze mensen, die DAG MAMA tot de mooie, ontroerende, grappige en leerzame muziektheatershow hebben gemaakt, die ze vandaag de dag is.

Ontdek wat dementie met uw naaste of cliënt doet en begrijp hoe u hiermee kunt omgaan. Zodat u het béste kunt geven. Want er is nog zoveel mogelijk!

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
We kunnen allemaal meer uit de liefde halen. Meer zelfs dan we nu voor mogelijk houden. Kom naar ‘Relatiecrisis in Theater- Dichterbij’. Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen, vaders, moeders, zonen en dochters gingen je voor.

DICHTERBIJ is een indrukwekkende theaterbeleving die je meeneemt in de val en wederopstanding van een huwelijksleven.

Dicht op de huid van de spelers, aan de rand van hun huiskamer, beleef je als nooit tevoren wat ons geluk in de liefde in de weg staat én ontdek je hoe we het tij kunnen keren.

Een revolutionaire theaterervaring gecreëerd door gepromoveerd psychologen en theatermakers, die jouw kijk op jezelf en de liefde voorgoed verandert.

Meer dan 300.000 stellen, singles, vrienden, vriendinnen,  vaders, moeders, zonen en dochters bezochten de show van deze makers.  Beleef het ook!

Andere artikelen:

Dr. David Blom verheldert – Wat doet kindermishandeling met onze relaties en ons brein?

Gisteren gingen we voor de tweede keer met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Trauma-expert dr. David Blom over ‘De kinderen van Ruinerwold’ (BNN-VARA)

Gisteren gingen we met Patrick Lodiers van ‘BNNVARA’ in gesprek over ‘de Kinderen van Ruinerwold’.

LEES VERDER

Wij? Wij zijn zó lekker open met elkaar!

Simon en Ruth kwamen gisterenavond thuis van een heerlijk avondje bij vrienden. Wat een fijne avond! Goede gesprekken, lekker borrelen. En het heeft Simon en Ruth nóg meer doen inzien hoe goed ze het samen hebben. Ja! Dat ze een geweldige relatie hebben, waarin ze werkelijk álles met elkaar kunnen bespreken. Geheimen? Nee, die kennen ze niet. Open en eerlijk, dat is waar ze voor staan!

LEES VERDER

Waarom Tinder eerder ellendig dan gelukkig maakt – 3 tips

Het zit Johan (39) hoog. Hij hoopte via Tinder op wat geluk, maar voelt zich na een weekje swipen vooral een stuk ellendiger. Wat blijkt? Hij is niet de enige.

LEES VERDER

Maar weinig mannen kunnen een vrouw laten komen – 5 tips

Hij durft het nauwelijks te bespreken. Het lukt Erik (42) maar zelden om zijn vriendin te laten komen. Hij schaamt zich dood en voelt zich als minnaar mislukt. Wat blijkt? Hij is niet de enige.

LEES VERDER

Ontvang wekelijks een relatietip

Wil je ook wekelijks een relatietip ontvangen van dr. David Blom? Kom erbij!

Scroll naar top