Dag Mama op locatie

BOEKEN Het gehele programma duurt (inclusief pauze) 3 uur en is breed toepasbaar: als symposium, congres, teambuildingsprogramma of familieavond.

 

ACCREDITATIE DAG MAMA is geaccrediteerd door kwaliteitsregister V&V en register zorgprofessionals en landelijke vereniging POH GGZ

 

RECENSIES Klik hier voor een recensie van professor dr. Marian Verkerk, hoogleraar zorgethiek. Klik hier voor meer recensies.

JIJ BENT TOCH MIJN DOCHTER – DE BESTSELLER BIJ DAG MAMA

‘Dementie in Theater-Dag Mama’ is een nieuw en geaccrediteerd trainingsprogramma in Nederland en België. Zorgprofessionals en naasten ervaren op indrukwekkende wijze wat dementie met álle betrokkenen doet en hoe zij hiermee kunnen omgaan. Zodat zij samen het béste kunnen geven. Aan de mens met dementie én aan elkaar. Er is nog zoveel mogelijk. ‘Dag Mama’ laat je niet meer los.

De voorstelling

‘Dag Mama’ gaat over een vrouw, die zichzelf aan het verliezen is. Met de brandende vraag voor dochter hoe daarmee om te gaan.

 

Het stuk speelt zich af in de nieuwe leefomgeving van moeder: haar kamertje in het verpleeghuis. Hier moeten de werelden van moeder, dochter en zorgprofessional samenkomen. Dit blijkt niet eenvoudig.

Opzienbarende theaterlezing met workshop

Door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes kruipt de toeschouwer in de huid van de mens met dementie. Men beleeft én begrijpt als nooit tevoren wat de ziekte met hem (of haar) doet. Niet eerder kwam het zo dichtbij. Met tranen in de ogen en een glimlach op het gezicht wordt de mens met dementie in het hart gesloten.

 

Na deze indrukwekkende eye-opener volgt een opzienbarende theaterlezing met interactieve workshop waarin de belangrijkste inzichten, handvatten en omgangsvormen worden aangereikt om aan te kunnen sluiten bij de belevingswereld en het beschadigde brein van de mens met dementie. Telkens is er de belangrijke terugkoppeling naar het theaterstuk.

 

Dementie heeft niet enkel een enorme impact op de client, maar ook op de naaste, de zorgprofessional en hun onderlinge relatie. Daarom vertolkt ‘Dag Mama’ álle partijen. Ieders worsteling wordt zichtbaar, begrijpelijk en hanteerbaar. Duidelijk wordt dat naaste en zorgprofessional van onschatbare waarde zijn voor de mens met dementie, én elkaar. Het is dan ook bijzonder dat zij de mogelijkheid hebben het programma samen bij te wonen.

Makers met een missie

‘Dag Mama’ werd bedacht en geschreven door (gepromoveerd) ouderenpsychologen en theatermakers dr. David en drs. Sarah Blom. Ze combineren de meest waardevolle inzichten uit wetenschap en praktijk (en ca. 95 boeken) met de kracht van een zielrakende voorstelling. Dit maakt ‘Dag Mama’ tot een unieke leervorm die binnenkomt, beklijft en de mindset werkelijk verandert. ‘Dag Mama’ laat je niet meer los.

REPORTAGES Klik hier voor de reportage Dit raakt je tot in het diepst van je ziel. Klik hier voor de reportage DAG MAMA komt wel heel dichtbij. Klik hier voor meer recensies.

We kijken terug op een geweldige congresdag. Theater en workshop waren briljant qua inhoud sfeer energie en verbinding met t publiek. Bedankt!!
– Saskia Zwart van Opijnen, directeur/bestuurder Noorderbreedte
Dit is het beste wat ik tot nu toe heb gezien op dit gebied. Zoiets is er niet. Heel erg bedankt!
– Peter Verkuijlen, manager Brabantzorg

PUBLIEKSREACTIES

Vlogs op locatie

Boek ons op uw locatie

Geïnteresseerd om ons te laten spelen op uw locatie? Vul het contactformulier in en we zullen zo spoedig mogelijk reageren.

Vragen

Heeft u vragen over onze shows Dag Mama of over Dichterbij? Of wellicht vragen gericht aan ons team? Vul het contactformulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.

Reacties

Opmerkingen of reacties op onze voorstelling? Heeft u Dag Mama of Dichterbij gezien en wilt u daar iets over kwijt? Vul het contactformulier in en wij reageren zo spoedig mogelijk.